top of page

וועדה רפואית

בשנים האחרונות כולנו חשופים לתשדירי רדיו וטלוויזיה של חברות שונות המציעות סיוע במימוש זכויות רפואיות, חשוב לדעת כי לחברות אלו אסור להיכנס עם הלקוח לוועדה רפואית, ולמעשה רק לעורך דין המייצג את התובע מותר לקחת חלק בוועדה.

חשוב להבין, כשמגיעים לוועדה של המוסד לביטוח לאומי, הרופא הינו רופא מומחה שבדק אלפי אנשים לפניך, הוא מכיר כל "טריק" בספר. לכן – אין לנסות ולהגזים בתלונות ובממצאים.

 

 

הקפידו לנהוג בנימוס כלפי הבודקים ולהיענות לדרישותיהם.

רק כך תוכלו להבטיח שמלוא מכאוביכם יגיעו לתשומת ליבם של אלה שאמורים להכריע את גובה נכותכם.

מי בעלי התפקיד בוועדות ?

תפקיד הרופא המומחה בוועדה הרפואית הוא לקבוע את הנכויות הרפואיות של הנבדק (נכויות קבועות ונכויות זמניות), הנכות אשר תיקבע ע"י רופא הועדה תבוא לידי ביטוי בגובה הגמלה והפיצוי שיקבל התובע. הנכויות נקבעות על פי ספר הלקויות הנמצא בתקנות הביטוח הלאומי ובו סעיפי הלקויות (נכויות) המתאימים לכל בעיה / מחלה / לקות אשר מנחים את המומחים בוועדות הרפואיות באשר לקביעת אחוזי הנכות.

הקפידו לבטא באופן מדויק את כאבכם או מוגבלויותיכם, אבל אל תפריזו.

לפני הדיון בוועדה, הכינו בבית רשימה של כל המכאובים והמוגבלויות מהם אתם סובלים

ולהקריא אותה באופן מסודר לוועדה, כך שלא תשכחו לציין כל פרט שמגביל אתכם.

בוועדות רפואיות באגף נכות מעבודה, לעתים יידרש הרופא המומחה להעריך גם את מידת הקשר בין הנכות לבין אירוע ספציפי שקרה בעבודה (תאונת עבודה) בנוסף לגובה ושיעור הנכות.

בוועדה רפואית באגף נכות כללית, יבדוק הרופא את המצב הרפואי בלבד ללא קשר למקור הנכות.

במידה ותובע מתלונן על מספר בעיות רפואיות שונות, מתחומים שונים, הוא יעבור מספר ועדות רפואיות וייבדק ע"י רופא מומחה בכל תחום.

במידה והחלטת הועדה הרפואית אינה משביעה את רצון התובע והוא סבור כי קופח ונקבעה לו נכות נמוכה, עומדת בפניו האפשרות לערער על החלטה זו בפני ועדה רפואית לערערים.

את הערעור יש להגיש תוך 60 יום מיום קבלת החלטת הוועדה הרפואית.

רצוי לצרף לערעור מסמכים רפואיים התומכים בטענות הערעור ולעתים חוות דעת פרטית תעזור להשיג את התוצאה המיוחלת.

הועדה הרפואית לערערים מורכבת לרוב משלושה רופאים בניגוד לוועדה הראשונה המורכבת מרופא אחד בלבד. הוועדה הרפואית יכולה להגיע למסקנה כי היא מקבלת את הערעור וקובעת נכות גבוהה יותר אולם היא יכולה באותה מידה לקבוע הפחתת נכות. במצב כזה המערער יקבל אזהרה כי הועדה שוקלת להפחית את אחוזי נכותו ובכך יתאפשר לו למשוך את הערעור ולוותר עליו.

לעתים תתכנס הועדה לערערים משום שהמוסד לביטוח לאומי הגיש ערעור על החלטת הועדה הראשונה. (למשל אם המוסד סבור כי הנכות שנקבעה גבוהה מדי).

על החלטת הועדה הרפואית לערערים ניתן להגיש ערעור נוסף לבית הדין האזורי לעבודה בפני שופט/ת.

 

מומלץ מאוד להתייעץ עם עורך דין בטרם בדיקה בוועדה הרפואית.

עורך הדין יהיה נוכח וידריך את המבוטח כיצד להתנהג בוועדה וכיצד להציג את עניינו בפני הרופא.

ניסיוננו רב השנים מוכיח כי לוועדה רפואית כדאי ומומלץ להגיע בליווי עורך דין המומחה בתחום הביטוח הלאומי וזכויות רפואיות. עורך הדין מנוסה, יודע לשים דגש בפני הרופא על הבעיות הרפואיות המרכזיות המעניקות ויסכם את מצב התובע ויבטיח כי התובע ייבדק ביסודיות וברצינות. הדבר נכון שבעתיים כאשר מדובר בוועדה רפואית לערערים, שאז הייצוג בפני שלושת חברי הועדה הוא קריטי ומטרתו לסייע לתובע לתקן מצב מקפח.

פנו אלינו לייעוץ ללא התחייבות ונסייע לכם לעבור את המהלכים מול הביטוח לאומי.

האמור לעיל אינו מהווה יעוץ משפטי.

על הוועדה הרפואית לעררים ניתן להגיש ערעור לבית הדין האזורי לעבודה, הערעור דורש ידע משפטי רב בתחום בנוסף לידע רפואי ולכן יש צורך בייצוג משפטי ע"י עורך דין מומחה בתחום.

יודגש כי את שלב הערעור לבית הדין, לא תוכלנה לעשות חברות מימוש הזכויות הפועלות בשוק משום שהן אינן משרדי עורכי דין ואינן מורשות לייצג בבתי משפט.

לקביעת פגישת ייעוץ ללא התחייבות

פנייתך התקבלה

bottom of page