מחלות מקצוע ומיקרו טראומה
מחלת מקצוע
הכרה כנפגע עבודה בביטוח לאומי והזכויות הנלוות אליה יכולה לקום מכוח פגיעה פתאומית בעבודה (תאונת עבודה) וכן, בעקבות מחלת מקצוע. מחלת מקצוע בשונה מתאונת עבודה אינה פתאומית ומכאן שלא ניתן להצביע על מועד ספציפי בו אירעה ומכאן שהקשר הסיבתי בין המחלה עצמה לבין העבודה עצמה ואופייה, עמום וקשה להצביע עליו.
דוגמאות למחלות מקצוע
מחלות כגון ירידה בשמיעה, טינטון, סרטן עור, שיתוק עצבים, מחלות גפיים, דלקת פרק היד (תסמונת תעלה קרפלית), עווית שרירים, גחלת, הפטיטיס בי, כלבת, לפטוספירוזיס, צפדת, שחפת, שיתוק ילדים (פוליו), מחלות הנגרמות עקב מגע עם אסבסט, סיליקון, אלרגיה למתכות, פיברוזיס של ריאות, דלקות עור, צהבת כתוצאה של הרעלה, מחלות הנגרמות עקב מגע עם חומרים כימיים כגון גופרית, ברום, חנקן, כלור, ניקל, ציאניד, עופרת וכו' . כמו כן, אלרגיות ממקורות שונים לרבות אבק.
תביעות להכרה במחלת מקצוע הן סבוכות ומורכבות ובמקרים רבים נדחות על הסף בביטוח הלאומי. לפיכך, אנו ממליצים להתייעץ עם עו"ד מומחה לתחום הביטוח הלאומי ולזכויות רפואיות לפני הגשתן. עורך דין המנוסה בתחום ידע להנחות אתכם כבר משלב בניית התביעה כיצד לנסח תביעתכם כך שיתאפשר להוכיח את הקשר הסיבתי בין מחלת המקצוע לבין עבודתכם ויבנה עבורכם את התיק באופן מקצועי על מנת להגדיל את הסיכויים שתביעתכם תאושר.
גם אם נדחתה תביעתכם להכרה במחלת מקצוע, אין לראות בכך סוף פסוק ומומלץ לפנות לעורך דין לצורך תביעה לבית הדין האזורי לעבודה.
**האמור לעיל אינו יעוץ משפטי.
סעיף 85 לחוק הביטוח הלאומי מאפשר "לקבוע בתקנות שמחלה פלונית היא מיום פלוני מחלת מקצוע, אם לפי אופייה וגורמיה של אותה מחלה יש לראותה, לדעתו, כסיכון מקצועי" וכמו כן "לקבוע בתקנות נסיבות שבהן מחלה פלונית היא בחזקת מחלה שבה חלה המבוטח עקב עבודתו כל עוד לא הוכח ההפך.."
מיקרוטראומה
ההגדרה למיקרוטראומה הינה: "גרימת נזק גופני כתוצאה מפגיעות זעירות חוזרות ונשנות באיבר מסוים של הגוף לאורך זמן ממושך". בית הדין הסביר והדגים בפסקי דין כי מיקרוטראומה דומה לטיפות מים אשר מטפטפות לאט לאט על אבן ומצליחות לבסוף לאחר תקופת זמן ממושכת, לחצוב בה חור. הדבר דומה לקש ששובר את גבו של הגמל בסופו של דבר.
לאילו מקרים הדבר מתאים? למקרים בהם עובד נדרש במסגרת עבודתו לבצע פעולות מסוימות באופן קבוע מספר רב של פעמים במשך תקופה ממושכת, אשר במהלכה מתפתחים אצל אותו עובד, באיברי גופו המופעלים בגופו במסגרת אותה פעולה קבועה ומתמשכת, נזקים כרוניים המצטברים ומגיעים לכדי נכות. תביעות נפוצות בתחום זה, נוגעות בד"כ לבעיות אורתופדיות.
הכתוב לעיל אינו מהווה יעוץ משפטי ואינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי.
תביעות להכרה במיקרוטראומה נדחות לרוב ע"י המוסד לביטוח הלאומי.
במקרים רבים נדרש להגיש תביעה לבית הדין. תביעת מיקרוטראומה היא תביעה מורכבת ויש חשיבות רבה לדרך בה מוגשת תביעה זו. עורך דין המתמחה בתחום נזקי הגוף והביטוח הלאומי ידע להנחתכם כיצד לבנות את התביעה ולמקסם את סיכויי ההצלחה בתביעה.